De wereld achter je….. een stukje mooier

  • 1

De wereld achter je….. een stukje mooier

Veranderen, anders denken, uitdaging….. Geregeld ben ik buiten, ren wat, boodschappen, wandelen en of fietsen ik vind het fijn om dagelijks een frisse neus te halen al is het maar 5 minuten. Echt ik kan intens genieten van mn omgeving, echter ik stoor mij steeds vaker aan het zwerfvuil op straat, de plantsoenen, langs de weg waar dan ook ik irriteer mij hier aan.

Vandaag ook weer ik loop langs een groenstrook, 2 blikjes cola en een ongelofelijke hoeveelheid sigarettenfilters. Ik kon mij niet inhouden en pakte de blikjes op en gooide ze in de prullenbak 15 meter verder op, kleine moeite dacht ik zo.

Nu ben ik echt geen moraalridder en ook ik zou liegen als ik zeg dat ik in een ver verleden nooit wat heb weggegooid op een plek waar dat eigenlijk niet kan.

Vanaf vandaag doe ik het in ieder geval anders: Ik stel mij als doel om iedere dag 3 stuks zwerfvuil van straat op te pakken en in een prullenbak te gooien. Ik ga echt niet lopen zoeken op straat maar gewoon als ik ergens loop en ik zie wat “zwerfvuil” liggen pak ik het op en gooi het weg. Gewoon onder het motto de wereld achter mij is in ieder geval weer een stukje mooier en schoner!

Ik vraag je om dit ook te doen althans gewoon eens over na te denken. Het is een kleine moeite en als 100 mensen dit dagelijks doen ruimen we met zn allen een vuilniszak of 10 aan vuil weg uit het straatbeeld.

Noem mij naïef maar het maakt het naar mijn idee net even wat leefbaarder voor een ieder.

Schermafbeelding 2015-08-31 om 16.24.14


1 Comment

Natasja

4 september 2015 at 3:20 pm

Een blog naar mijn hart, Sander.
Ik heb me in de vakantie kapot geërgerd op het strand aan de mensen om me heen. M’n nichtje en neefje die keihard gaan lachen als hun lege chipszak hoog opwaait en in het water terecht komt… ‘Kijk… hoe hoog hij vliegt!’ Ouders die mee lachen… En ik kon alleen maar zeggen: ‘Ben ik nu de enige die ervan baalt dat die zak chips nu de komende 100 jaar daar in het water ligt?’
Sorry voor het bederven van de pret… maar ze hadden er ook niks op te zeggen. Ik hoop alleen maar dat het landde…
Een man, liggend op het strand… Er komt een zakje tegen zijn benen aangewaaid. Meneer heft zijn benen… het zakje krijgt de ruimte om verder te waaien, en waait in één rechte streep door naar kilometers verderop.
Pak het even op man! En stop het in je tas! Dan kan je het thuis weggooien… of liever nog, recyclen…
Maar als ik heel eerlijk ben… het opruimen van zwerfvuil gaat bij mij niet verder dan de stoep en het park voor mijn huis. Ik zal nog eens aan jou als voorbeeld denken als ik wat zie slingeren.

Leave a Reply